Sabor: Pojedinačna rasprava o Programu pridruživanja EU

POJEDNINAČNOM zastupničkim izlaganjima, Hrvatski sabor popodne je nastavio raspravu o Nacionalnom programu za pridruživanje Europskoj uniji za 2003. .

Za pojedinačnu raspravu prijavilo se 30-ak zastupnika.

Hoće li Sabor danas završiti 27., izvanrednu sjednicu ili će zasjedati i sutra znat će se nakon sastanka predstavnika svih zastupničkih klubova što ga je, na početku popodnevnog rada, sazvao predsjednik Sabora Zlatko Tomčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sabor naime, uz očitovanje o Nacionalnom programu i saborskoj rezoluciji o pristupu EU, treba raspraviti i prijedlog o sklapanju novog, četvrtog stand-by aranžmana s MMF-om. Stoga se, još jučer najavljivalo kako nije isključeno da Sabor zasjeda i u četvrtak.

U današnjoj saborskoj raspravi svi su klubovi podržali Vladin prijedlog da u veljači 2003. podnese zahtjev za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, a većina je podržala i Vladin Nacionalni program za pridruživanje Uniji.

Stranke vladajuće koalicije u cijelosti su podržale Vladine prijedloge o pridruživanju Uniji, dok je oporba iznijela niz primjedbi na Nacionalni program, posebno u gospodarskom segmentu, i istaknule da se radi ´o predizbornom programu Vlade´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara