sabor: za vrijeme rasprave o reviziji rasprava o 'slučaju Hrale'

Saborska rasprava o Izvješću državne revizije o trošenju proračunskog novca u 2002. danas je kratko bila prekinuta kako bi se razjasnio slučaj bivšeg pomoćnika ministra poljoprovrede Josipa Hrale, koji je tijekom mandata bio pravomoćno osuđen za krivotvorenje službene isprave, a tu je presudu jesenas ukinuo Vrhovni sud.

Raspravu o Hrali otvorio je HDZ-ovac Josip Đakić, koji je, reagirajući na tvrdnje HSS-ovca Željka Peceka o politički motiviranim smjenama u izvršnoj vlasti, kazao kako Pecek, odnosno HSS, najmanje pozvan o tome govoriti budući da je Hrale bio pomoćnik HSS-ova ministra iako je bio pravomoćno osuđen za kriminal.

Na zahtjev predsjednik HSS-a Zlatka Tomčića određena je 15-minutna stanka, nakon koje je iz HSS-a upozoreno da je Vrhovni sud prošle jeseni ukinuo pravomoćnu drugostupanjsku presudu, kojom je Hrale osuđen na šest mjeseci zatvora, odnosno godinu dana uvjetne kazne, te protiv njega obustavio kazneni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bilo bi dobro da oni koji su Hrali željeli zlo prvo pometu u svom dvorištu i prvo sebe pogledaju u ogledalo", poručio je HSS-ovac Josip Pankretić.

HDZ-ovac Đakić uzvratio je da nitko u Saboru nije Hrali želio zlo, ali i istaknuo kako bi bilo moralno da je bivša vlast suspendirala Hralu do okončanja kaznenog postupka.

(Hina) xibob/xtr yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara