54.80.68.137 US
 

Sabor započeo raspravu o financiranju jedinica lokalne samouprave

Piše:
srijeda, 4.12.2002. 11:09
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

HRVATSKI sabor jutros je započeo raspravu o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju jedinica područne i lokalne samouprave, koji je upućen u hitnu proceduru, a kojim se predlaže povećanje udjela lokalne i područne samouprave u raspodjeli prihoda od poreza na dohodak.

Predloženim bi se izmjenama kompenziralo smanjenje prihoda u proračunima županija i gradova od poreza na dohodak, jer su u proceduri i izmjene toga zakona, a njima se predviđa povećati neoporezivi dio dohotka, te uvodi niz poreznih olakšica.

Zamjenik ministra financija Damir Kuštrak istaknuo je da se predlaže povećanje udjela lokalne i područne samouprave u porezu na dohodak - županija sa osam na deset posto, a gradova i općina sa 32 na 34 posto (odnosno 35 posto ako financiraju vatrogasne postrojbe).

Sabor je jutros prihvatio izvješće Mandatno-imunitetog povjerenstva, čime je završio zastupnički mandat Stjepana Dehina (HSS), a u Sabor se po prestanku mirovanja zastupničkog mandata, vratio zastupnik Zdenko Haramija (HSS).

Donesen je Zakon o izmjenama i dopunama zakona o zdravstvenom osiguranju, a Sabor je prijedlog za osnivanje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uputio u treće čitanje.

Sabor je prihvatio Analizu Državnog portfelja za 2001., s osvrtom na rezultate privatizacije do listopada 2002., Analizu rada članova nadzornih odbora u upravama u poduzećima u državnom vlasništvu, te Operativni plan privatizacije.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije