sanader u pakracu o izborima i budućoj vladi

Predsjednik HDZa dr. Ivo Sanader izjavio je danas u Pakracu da se u HDZu pripremaju za izbore na kojima će, tvrdi, "uvjerljivo pobijediti, ali ne apsolutnom većinom da bi samostalno mogli sastaviti Vladu pa se zato spremaju za koaliciju sa strankama centra i desnoga centra".

Optuživši Ivicu Račana i Zlatka Tomčića da u Hrvatskoj osim njih dvojice nitko ne zna za točan nadnevak izbora, rekao je da je to "suluda situacija u kojoj se ne zna kad su izbori, a za njih se mora pripremati".

Sanader je prije današnje sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a u Pakracu na konferenciji za novinare govorio o idućim izborima i odnosu HDZ-a prema područjima posebne državne skrbi.

U Pakracu su članovi Nacionalnog vijeća HDZ-a raspravljali o izborima, ali ne i o izbornim listama jer, kako je rekao Sanader, "nitko pametan to ne čini dok se ne zna datum izbora". Ocijenivši da je Tomčić već sklopio koaliciju sa SDP-om, najavio je da će se HDZ, koji na terenu uglavnom ima dobre odnose s ljudima iz HSS-a, što nije slučaj na državnoj razini, obraćati upravo biračima i pristaašma HSS-a. "Reći ćemo im da ako su nezadovoljni sadašnjom vlašću i stanjem u državi, a iz svakodnevnih kontakata znamo za to nezadovoljstvo, da ne glasuju za HSS. Jer glas za HSS jest glas za SDP. To ćemo reći hrvatskim seljacima", istaknuo je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I područjima posebne državne skrbi, tvrdi Sanader, HDZ će prići na drukčiji način. "Vodimo računa o svim područjima u Hrvatskoj pa to želimo pokazati i našim današnjim skupom u Pakracu. Hrvatska nije jaka koliko je jak Zagreb. Hrvatska je jaka koliko su jaka ona područja koja su je branila u ratu", ustvrdio je Sanader. Stoga će kad dođe na vlast, HDZ tim područjima posvetiti posebnu pozornost u završetku obnove obiteljskih kuća, obnovu i razvoj gospodarstva.

Na novinarski upit hoće li "slučaj Jambo i politički reket" negativno utjecati na političke rezultate HDZ-a, Sanader je odgovorio da se "slučaj Jambo obio o glavu koalicije. Nakon što smo ga isključili, rejting stranke je porastao. Što se nas u HDZ-u tiče, za nas biti nemoralan i nečastan čovjek nema politički nego moralni predznak", rekao je Sanader.(Hina) zs vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara