54.162.105.6 US
 

Sanaderov tjelohranitelj pomoćnik ministra policije, Šeksov kum državni tajnik za more

Piše:
srijeda, 7.1.2004. 08:38
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

DOSADAŠNJI tjelesni čuvar premijera Ive Sanadera Stipe Čačija postao je pomoćnik ministra policije. Državni tajnik za more bit će Šeksov vjenčani kum i bivši načelnik općine Blato na Korčuli Branko Bačić.

Bivši tjelohranitelj pokojnog Franje Tuđmana Stipe Čačija i sam se iznenadio kada ga je premijer Sanader imenovao pomoćnikom ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića.

Čačija je do sada bio zaposlen u Hrvatskoj vojsci, pa ga je na prijedlog ministra obrane Berislava Rončevića predsjednik Mesić 31. 12. poslao u predsjedničku mirovinu.

Tijekom predizborne kampanje mediji su pisali o Čačiji jer je Sanaderu bio tjelohranitelj, a imao je otvoreno bolovanje.

Sinjanin Čačija je najprije radio u osiguranju predsjednika Franje Tuđmana, a nakon što se Gardijski zdrug rasformirao odbio je raditi u Središtu za međunarodne operacije, pa je otvorio dvogodišnje bolovanje. Na jesen 2003. prekinuo je bolovanje i trebao je nastaviti školovanje u Zapovjednoj – stožernoj školi na Črnomercu, no on je i to odbio te je produžio bolovanje.

Za državnog tajnika MUP-a imenovan je Ivica Buconjić, a za pomoćnike ministra uz Čačiju je imenovan i Zlatko Gledec. Pomoćničke je dužnosti u MUP-u razriješen Bojan Sobol.

Šeksov kum tajnik za more

Za državnog tajnika Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Vlada je imenovala Branka Bačića, dužnosti zamjenika ministra razriješila je Pavu Komadinu, a dužnosti pomoćnice ministra Alenku Košišu Čičin-Šain. Šeksov vjenčani kum Branko Bačić po zanimanju je geodet, a do sada je obnašao funkciju načelnika općine Blato na Korčuli.

Za državnog tajnika u Uredu za razvojnu strategiju imenovan je Ante Babić, u Uredu za E-Hrvatsku Miroslav Kovačić, u Uredu za upravu Antun Palarić (koji je razriješen dužnosti tajnika Ministarstva poljoprivrede), te u Uredu za upravljanje državnom imovinom Grga Ivezić.

Dužnosti predstojnika vladinih ureda za državnu imovinu, za strategiju razvitka, te za internetizaciju razriješeni su Katarina Čop, Haris Boko i njegov zamjenik Sead Kotlo, i Mladen Mauher. Dužnosti predstojnika Ureda za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom razriješen je Jakša Muljačić i imenovan pomoćnikom ministrice pravosuđa za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima.

Maček glasnogovornik Vlade

Za predstojnicu Ureda premijera u rangu državne tajnice imenovana je Bianca Matković. Za predstojnika vladina Ureda za odnose s javnošću i za glasnogovornika Vlade imenovan je Ratko Maček. Predstojničke dužnosti u tom uredu razriješena je Sanja Kos, a dužnosti njene zamjenice razriješena je Ivana Noršić. Dužnost tajnice Vlade i dalje će obnašati Jagoda Premužić, a njena će zamjenica i dalje biti Andreja Gabrijel.

Vlada je razriješila zamjenika ministra vanjskih poslova Ivana Šimonovića, a za državne tajnike u tom Ministarstvu imenovala Hidajeta Bišćevića i Gordana Bakotu.

U Ministarstvu obrane pomoćnikom ministra za materijalne resurse imenovan je Mate Raboteg, a te je dužnosti razriješen Arsen Bauk.

Bivša HDZ-ova pomoćnica ministra nova državna tajnica 

Državnom tajnicom Ministarstva financija imenovana je Martina Dalić, koja je bila bivša HDZ-ova pomoćnica ministra. M. Dalić je Prkin kadar, a do travnja 200. bila je glavna ekonomistica PBZ-a.

Pomoćnikom ministra i ravnateljem Carinske uprave Mladen Barišić, a tajnikom ministarstva Zvonko Šakić. S te dvije posljednje dužnosti razriješeni su Anton Uljar i Gorenka Bulj.

Državnim tajnicima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Vlada je imenovala Vladimira Vrankovića i Veru Babić koju je prethodno razriješila dužnosti pomoćnice ministra. S mjesta zamjenika ministra razriješen je Bože Borko Žaja.

Državnom tajnicom Ministarstva pravosuđa imenovana je Snježana Bagić, a pomoćnikom ministra Boris Koketi. U tom su ministarstvu dužnosti zamjenika i pomoćnika ministra razriješeni Miljenko Kovač i Vanja Bilić.

Državni tajnik Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi je Velimir Božikov, a pomoćnice ministra su Katja Matijević i Dubravka Jadro. Pomoćničkih dužnosti razriješeni su Mila Hrabrić i Dušan Mandac.

U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva imenovana su dva državna tajnika - Aleksander Russo i Davor Mrduljaš. Tajnikom toga Ministarstva imenovan je Veljko Mudrić, dok je te dužnosti razriješe Vinko Mladineo, a dužnosti zamjenika ministra razriješen je Mladen Ružman.

Vlada je imenovala tri državna tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa - Nevia Šetića, Želimira Janjića i Slobodana Uzelca. Razriješila je dosadašnjeg zamjenika i pomoćnika ministra Zdenka Franića i Ivana Vavru.

Državnim tajnikom Ministarstva kulture imenovan je Jadran Antolović koji je razriješen dužnosti pomoćnika ministra. Razriješena je i dosadašnja zamjenica ministra Biserka Cvjetičanin. Novi predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama je Božo Biškupić koji će na tom mjestu zamijeniti Gorana Granića.

 Za svog člana zaduženog za nacionalnu sigurnost, koji će ujedno biti i predsjednik Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi, Vlada je odredila ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića. Za vršitelja dužnosti direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost imenovan je Vinko Mladineo, dok je za predsjednika Upravnog odbora toga Fonda imenovan Davor Mrduljaš, a s te je dužnosti razriješen Roko Andričević.

                                            Fotografija:www.hdz.hr

 

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije