Sanel Sjekirica predao se španjolskim vlastima

Sanel Sjekirica predao se španjolskim vlastima
BOSANSKI državljanin Sanel Sjekirica koji je osumnjičen da je povezan s atentatima u Madridu predao se u petak navečer španjolskoj policiji u zračnoj luci Madrid-Barajas, izvijestio je dopisnik AFP-a.

Osumnjičenik koji je iz Švedske, gdje je bio u posjetu prijatelju, najavio da se kani predati španjolskoj policiji, stigao je u madridsku zračnu luku Barajas letom KLM 1707 iz Amsterdama, doznaje se iz istog izvora.

Čim je zrakoplov sletio u zračnu luku, agenti u civilu dočekali su 24-godišnjeg Sjekiricu i sproveli ga u policijsko vozilo izašavši kroz stražnji dio zrakoplova.

Državljanin Bosne i Hercegovine Sanel Sjekirica, za kojeg se pretpostavlja da bi mogao biti povezan s terorističkim napadima počinjenima tijekom ožujka u Madridu izjavio je ranije za sarajevski list "Dnevni avaz" da se spreman predati španjolskim vlastima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjekirica je za "Avaz" izjavio kako "nije mogao vjerovati" kad je doznao da ga traži policija i zbog čega ga traži. Pritom je istaknuo da je iz Španjolske otputovao 17. ožujka, dok se napad dogodio 23. ožujka te ustvrdio da za to ima dovoljno dokaza - od svjedoka do avionskih karata.

"Rekao sam im (španjolskoj policiji) da nemam što skrivati i da ću u petak navečer krenuti iz Švedske u Madrid", kazao je Sjekirica za "Avaz". Sjekirica je za taj list izjavio da su mu španjolski policajci kazali kako ne misle da je on povezan s terorističkim napadom nago da samo žele provjeriti "neku vezu koja postoji".

Ključ cijele zagonetke mogla bi biti putovnica za koju Sjekirica tvrdi da ju je izgubio, a španjolska policija zatim navodno pronašla među dokumentima što su ih posjedovali počinitelji bombaškog napada u Madridu.

"Oslobođenje" u srijedu navodi da je u Ministarstvu vanjskih poslova BiH potvrđeno da je Sjekiričinu putovnicu prošle godine izgubila švedska pošta. On je putovnicu navodno tim putem slao majci u Španjolsku kako bi mu se ondje produljila viza. Nakon što je dokazao kako mu je nestao putni dokument, Sjekirici je veleposlanstvo BiH u Stockholmu regularno izdalo novi.j
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara