54.80.123.20 US
 

Savez za energetiku Zagreba dobitnik nagrade EKO OSCAR

Piše: Media Servis
četvrtak, 13.12.2012. 11:28
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Foto: Vojko Bašić/Cropix

POVODOM obilježavanja 10. godišnjice Agencije za zaštitu okoliša, sinoć su dodijeljene nagrade za dostignuća u zaštiti okoliša, u cilju promoviranja visokih standarda zaštite okoliša u društvu. Nagrađeno je devet pojedinaca i tvrtki u nekoliko kategorija.

Za doprinos pojedinca za razvoj i unaprjeđenje zaštite okoliša nagrađeni su Zvonko Pešić za planiranje i provedbu rekonstrukcije zapuštenog samostanskog dvorišta u mediteranski vrt u Šibeniku, Marko Lasić za doprinos unapređenju zaštite okoliša, Ivica Kisić za doprinos zaštiti tla i razvoju poljoprivrede, Zlatko Pejić za unapređenje zaštite okoliša uz intenzivni razvoj i promociju poboljšanja kvalitete života.

Nagradu u kategoriji razvoj i primjenu nove proizvodne tehnologije dobili su: Komunalno poduzeće Križevci za osmišljavanje i provedbu projekata odvojenog sakupljanja korisne komponente otpada na mjestu nastanka te korištenja jedne od komponente odvojenog sakupljanog otpada za energetske potrebe sortirnice otpada i  S.T.P. Lučko za uvođenje napredne tehnologije za privremeno skladištenje bio komponente otpada.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nagradu u kategoriji iznimne organizacije sa strateškom vizijom i sustavom upravljanja koji im omogućava kontinuirani doprinos održivom razvoju dobili su Grupacija BIOVEGA za osnivanje organizacije iz područja prirodne prehrane i promocije zdravog stila života, Savez za energetiku Zagreba i to za osnivanje i rad stručno-interesne neprofitne organizacije iz područja energetike koja kontinuirano doprinosi održivom razvoju Republike Hrvatske, promicanju korištenja obnovljivih izvora energije te ujedno povećanju efikasnosti korištenja energenata i Hartman Koprivnica za osnivanje i kontinuirani rad organizacije iz područja proizvodnje i promocije ekološke ambalaže u Hrvatskoj uz intenzivni razvoj i promociju društveno odgovornog poslovanja.

Dobitnicima je nagrade uručio ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

"Zaštita okoliša ne smije biti ni prepreka ni kamen spoticanja investicijama. Razvoj i okoliš idu ruku pod ruku jer je to jedini način da se čovjeku omogući ugodan i kvalitetan život", istaknuo je Zmajlović.

Nagrade i priznanja, kojima se odaje javno priznanje pojedincima, tvrtkama i organizacijama za njihove rezultate u zaštiti okoliša i održivom razvoju, prvi su puta dodijeljene još 1993. godine, a ove godine, obnovivši tradiciju, Ministarstvo je nagradu dodijelilo 14. put.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije