Šibenik: Sindikat traži od vlade da se očituje o Remontnom brodogradilištu

ČELNICI Neovisnog sindikata Remontnog brodogradilišta "Šibenik", u kojem je prije sedam mjeseci uveden stečaj, kritizirali su danas Ministarstvo obrane jer se unatoč obećanjima nije očitovalo hoće li i u kojoj mjeri preuzeti to poduzeće sa specijalnim radionicama za održavanje i remont plovila Hrvatske ratne mornarice.

Ozren Matijašević, potpredsjednik HUS-a u kojem djeluje Remontov sindikat, zatražio je na konferenciji za novinare da se MORH u roku od tjedan dana očituje hoće li mu to brodogradilište biti prva logistika ili će mu služiti samo povremeno kao servis, što je bitno i za budućeg koncesionara u luci.

Vlada bi ovih dana trebala raspisati novi natječaj za dodjelu te koncesije od kada je tvrtka Sidrište d.o.o. koja je izabrana na prvom natječaju odustala od potpisivanja ugovora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući koncesionar će i ovaj put morati preuzeti 200 radnika brodogradilišta i isplatiti otpremnine za njih oko 150 koji su proglašeni viškom. Radnici RBŠ-a u stečaju već tri mjeseca nisu dobili plaću a pogoni rade sa samo 20 posto iskorištenosti, upozorili su sindikalni čelnici.

Ustvrdili su kako lobiji u MORH-u iz svojih privatnih interesa nastavljaju raditi na tomu da poslove brodogradilišta, koji ima specijalne radionice za održavanje plovila HRM-a, preuzmu neka druga brodogradilišta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara