Sindikat Preporod poziva maturante da da svoj dan proslave veselo, ali dostojanstveno

HRVATSKI školski sindikat Preporod poziva sve maturante da "Dan maturanata" proslave veselo i zabavno, ali dostojanstveno i kulturno. "Plediramo na vas da učinite taj dan u dobrom smislu posebnim i drugačijim za sebe, ali i za sve građane. Nemojte kao dosadašnjih godina pridonijeti tome da taj dan građani doživljavaju kao noćnu moru", kaže se u današnjem pozivu Preporoda maturantima.

Možete skrenuti na sebe pozornost pjesmom i orginalnošću vaših maturalnih odora, a ne pijanstvom, razbijanjem tramvaja ili posipanjem brašnom slučajnih prolaznika, ističe Preporod.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat poziva ovogodišnji naraštaj maturanata da popravi negativnu sliku koju su neodgovorne manje skupine maturanata stvarale proteklih godina. "Vašim ponašanjem učinite da Dan maturanata postane dio kulturne i turističke ponude vaših gradova, a ne predmet Crne kronike i policijskih izvješća".

Poštovani maturanti, dokažite svojim primjerom da Europa uistinu stanuje u Hrvatskoj i budite primjer nama starijima koji to često svojim djelovanjem ne potvrđujemo. Kulturno i dostojanstveno slavljenje "Dana maturanata" bit će najbolja zahvala vašim roditeljima i profesorima koji su vas vodili do ispita zrelosti kojeg i danas na poseban način polažete, kaže se u pozivu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara