54.163.53.153 US
 

Skopljeni ugovori za sufinanciranje sancije 26 odlagališta

Piše:
petak, 30.7.2004. 14:32
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

OD POČETKA lipnja do 21. srpnja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopio je sa 26 općina, gradova i županija ugovore o sufinanciranju sanacije odlagališta komunalnog otpada Fond će za tu sanciju nepovratno izdvojiti 239, 3 milijuna kuna, priopćeno je danas iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

U pola godine djelovanja, Fond je osigurao sredstva za sufinanciranje sanacije 33 odlagališta komunalnog otpada, od njih 126 koliko ih ima u Hrvatskoj.

Gradovi Poreč, Rijeka, Pula, Dubrovnik, Knin, općine Dekanovec, Župa Dubrovačka, neke su od lokalnih jedinica s kojima je sklopljen ugovor o sanaciji odlagališta.

Temeljem tih ugovora jedinicama kojima su odobrena sredstva uplaćeni su prvi obroci financijske pomoći, a daljnji će se uplaćivati slijedećih godina prema dinamici utvrđenoj svakim pojedinačnim ugovorom, navodi Ministarstvo.

Fond je osigurao sredstva za sufinanciranje još sedam odlagališta i to na području Splita, Šibenika, Malog Lošinja, Cresa, Novog Vinodolskog i Jastrebarskog u visini od 95 milijuna kuna. Hoće li se i sa tim gradovima sklopiti ugovori ovisi o tome hoće li do konca ove godine pribaviti i lokacijske dozvole sa sanaciju odlagališta.

Ti gradovi, naime, kod prijave na natječaj Fonda nisu dostavili cjelovitu dokumentaciju, nedostajala je lokalcijska dovola.

Sa svim jedinicama kojima je dodijeljena financijska pomoć ugovoren je način praćenja namjenskog trošenja sredstava i realizacije tehničko-građevinskih radova, čemu će Fond dati posebnu pozornost i o tome izvještavati Ministarstvo i javnost.

Za jedinice koje nemaju dovoljno sredstva za izradu potrebne dokumentacije priprema se novi natječaj u rujnu temeljem kojega će se odobriti sredstva za izradu projektne dokumentacije, studije utjecaja na okoliš te izradu projekata potrebnih za izdavanje lokacijske dozvole, najavilo je Ministarstvi

(Hina)xum/pp yum

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije