Skupina povezana s Al Qaedom navodno stoji iza napada u Iraku

Skupina povezana s Al Qaedom navodno stoji iza napada u Iraku
SKUPINA koja tvrdi da je povezana s mrežom Al Qaede izjavila je na audio vrpci, emitiranoj u nedjelju navečer na arapskoj televiziji Al-Arabiya, kako su oni a ne sljedbenici Saddama Husseina odgovorni za napade na američke vojnike u Iraku.

"Kunem se pred Bogom da nitko od njegovih (Saddama Husseina) sljedbenika nije izvršio nijednu operaciju džihada kako to tvrde ... ti su napadi rezultat aktivnosti naše braće u džihadu", rekao je neidentificirani glas na vrpci koju je emitirala televizija Al Arabiya iz Dubaia.

Glas na vrpci, koji je Al Arabiya emitirala zajedno s fotografijom neidentificiranog sjedobradog muškarca s turbanom, upozorio je i na novi protuamerički napad sljedećih dana koji će "u potpunosti slomiti Ameriku".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo jasno da li se upozorenje odnosi na napad u Iraku ili negdje drugdje.

Glas je rekao kako "Oružani islamski pokret za Al Qaedu, ogranak Falluja", dosad nepoznato ime, preuzima odgovornost za napade na američke snage u Iraku i da su njihovi borci raspršeni po cijelom Iraku.

Američke snage koje uglavnom okrivljuju pristaše Sadama Huseina za napade, u kojima je od 1. svibnja dosada poginuo 31 američki vojnik, metom su učestalih napada, posebno u iračkom gradu Falluji i drugim mjestima na sjeveru i zapadu zemlje, nastanjenim pretežito sunitskim muslimanskim stanovništvom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara