Slovenija za toleranciju kod ribarskih incidenata, nepopustljivo kod kodeksa

SLOVENSKI premijer Anton Rop izjavio je u četvrtak kako njegova vlada želi da se ribarski incidenti u Piranskom zaljevu riješe na tolerantan način, ali je dodao da nema razloga za popuštanje kada je riječ o mogućoj obnovi ribarskog kodeksa.

"Naše je stajalište jasno i nećemo popuštati jer za to nemamo razloga", rekao je Rop na konferenciji za novinare posvećenoj domaćim političkim pitanjima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rop je rekao kako je važno da Slovenija nije pristala na uvjet koji je Hrvatska postavljala za obnovu kodeksa ponašanja ribara u malograničnom pojasu, no da se u kontaktu s hrvatskim vlastima pokušava naći rješenje koji bi ribarima omogućilo da se bave svojom djelatnošću.

Slovenski tisak je nakon prošlotjednog neuspješnog pokušaja predsjedatelja mješovitog povjerenstva za malogranični promet Aleksandra Geržine i Olge Kresović Rogulja da riješe to pitanje, naveo kako je Hrvatska neočekivano na sastanku povjerenstva predložila da ribarsku djelatnost ne kontrolira policija nego mješovita inspekcija, što je slovenska strana protumačila nametanjem "crte sredine" kao razdjelnice u Piranskom zaljevu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara