Stjepan Mesić u izbornu kampanju samo kao birač

Stjepan Mesić u izbornu kampanju samo kao birač
PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić rekao je danas na Brijunima da će se on u predizbornu i izbornu kampanju uključiti isključivo kao birač, a da će u svojstvu predsjednika države saslušati sve predstavnike političkih stranaka koji budu smatrali da ga trebaju upoznati sa svojim izbornim porukama, programima i timovima.

"Obećao sam da ću biti građanin-predsjednik i u tom ću smislu i dalje djelovati. Slučaj je međutim htio da se na razgovoru sa mnom prvi pojavio HNS čiji su čelnici zamolili prijem, a mi smo im taj prijem osigurali", rekao je Mesić, odgovarajući novinarima na pitanja o početku predizborne kampanje i, u tom kontekstu, o jučerašnjem posjetu njegovu uredu čelnika HNS-a, stranke u kojoj je on zamrznuo članstvo kada je izabran za predsjednika Republike.

"Mislim da se to već sada ne može shvatiti predizbornom kampanjom. To su tek predradnje da bi se jednoga dana moglo ući u kampanju", kazao je Mesić.

Novinari su ga upitali kako komentira napise u nekim medijima da premijer Ivica Račan u slučaju genarala Gotovine, čije izručenje traži Haaški sud, "igra dvostruku igru". Mesić je odgovorio da se premijer zauzima za funkcioniranje institucija bez obzira na to što mu pojedini mediji imputiraju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"General Gotovina dao si je puno prostora kada je u onom poznatom intervjuu kazao da priznaje instituciju Haškog tribunala te institucije hrvatske države istaknuvši kako mu bivša vlast nije dopustila da razgovara s istražiteljima", rekao je Mesić.

Gotovini treba omogućiti da se pojavi pred Haškim sudom, odnosno najprije u Zagrebu, a zatim, ako treba, i pred samim tim sudom, a u skladu sa svojom procjenom on će tu šansu iskoristiti ili će čekati rasplet situacije, rekao je Mesić, dodavši da hrvatska vlast ne zna gdje se Gotovina nalazi.

Mesić se danas na Brijunima obratio sudionicima četvrtog Gospodarskog foruma "Sjeverna Europa - južna Europa".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara