Talibani prijete novim napadima

KAKO se približavaju prvi afganistanski predsjednički izbori 9. listopada situacija u zemlji postaje sve opasnija nakon bombaškog napada u Kabulu, najvećeg u posljednje dvije godine, talibani su u ponedjeljak zaprijetili novim napadima diljem zemlje

Među desetak poginulih u nedjeljnom napadu bila su i trojica Amerikanaca, a meta napada bio je ured međunarodne zaštitarske tvrtke DynCop, koja osigurava afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija i sudjeluje u obuci afganistanske policije.

Eksplozija u Kabulu dogodila se niti dan nakon što je devetero djece poginulo u eksploziji u vjerskoj školi u pokrajini Paktiji, južno od Kabula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon napada u Kabulu, viši talibanski zapovjednik zaprijetio je da bi bilo koji grad u kojem se nalaze strane snage mogao postati metom napada. "U Kabulu ćemo izvesti još napada, a mnogi naši mudžahedini nalaze se u gradovima u kojima se nalaze okupatorske snage nevjernika", zaprijetio je mula Daudullah, član deseteročlanog talibanskog vijeća kojim predsjeda mula Omar, bliski suradnik Osame bin Ladena.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara