Tomčić: Sabor će o gospodarskom pojasu raspravljati prije raspuštanja

Tomčić: Sabor će o gospodarskom pojasu raspravljati prije raspuštanja
PREDSJEDNIK Sabora Zlatko Tomčić je na početku današnjeg saborskog zasjedanja rekao kako predviđa da će Sabor, do svoga raspuštanja sredinom listopada, raspraviti prijedlog odluke o proglašenju gospodarskog pojasa na Jadranu.

"Moja predviđanja su da će Sabor o prijedlogu proglašenja gospodarskog pojasa raspravljati prije raspuštanja", kazao je Tomčić, nakon što je Tonči Tadić u ime Kluba HSP/HKDU-a zatražio da se taj prijedlog HSP-a sa 74. točke dnevnog reda prioritetno prebaci među prve o kojima bi Sabor raspravljao ovoga tjedna.

Tomčić je izvijestio kako uskoro očekuje Vladin prijedlog odluke o proglašenju gospodarskog pojasa, o kojemu bi Sabor raspravljao objedinjeno s onim HSP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zlatko Kramarić je u ime Kluba LS-a predložio da se u dnevni red 37. sjednice uvrsti i točka o raspuštanju Sabora, kako bi se, tvrdi, mogli poštivati ustavni rokovi o održavanju parlamentarnih izbora.

Kramarić je, naime, upozorio da bi Sabor, ako se raspusti sredinom listopada, kako je nedavno najavio Tomčić, morao tu točku što hitnije uvrstiti u dnevni red ove sjednice.

Na taj zahtjev Tomčić je odgovorio: "Sve u svoje vrijeme", naglasivši da će o svom samoraspuštanju Sabor na vrijeme odlučiti.

Više klubova potom je zatražilo i dobilo stanku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara