U Srbiji eksplodirala bomba podmetnuta pod automobil koja je usmrtila vozača

Tekst: I.Ka.
Foto: Blic

BOMBA koja je podmetnuta pod automobil Dušana Rosića eksplodirala je i pritom usmrtila vozača dok je suvozačica zadobila lakše ozlijede, a muškarac koji se nalazio na cesti ispred ulaznih vrata svoje kuće  također je lakše ozlijeđen. Očevici kažu kako je usmrćeni s djevojkom izlazio iz kafića i zajedno su ušli u automobil. Nakon prijeđenih desetak metara dok je autom prelazio preko ležećeg policajca eksplodirala je bomba koja se nalazila ispod automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od jačine eksplozije automobil je odbačen 20-ak metara dalje gdje je udario u drvo i rasvjetni stup. Vozač je odmah nakon nesreće prebačen u bolnicu gdje su liječnici utvrdili njegovu smrt, a Rosićevu suputnicu, koja je prošla s tek nekoliko ogrebotina izvukli su Rosićevi prijatelji koji su se nalazili u blizini. Od jačine eksplozije koja se čula nekoliko ulica dalje razbijeni su prozori na mnogim kućama i lokalima, prenosi Blic. Bomba se nalazila ispod vozačeva mjesta terenca dok je mjesto suvozača neoštećeno osim lima koji se savio prilikom udarca u stup i stablo.

Usmrćeni Rosić bavio se davanjem novčanih pozajmica, a nedavno je počeo graditi stambene objekte u Beogradu, Šapcu i Crnoj Gori. "Još uvijek ne možemo sa sigurnošću reći što je motiv postavljanja bombe pod Rosićev terenac", kažu iz policije. Prema mišljenju stručnjaka, pretpostavlja se da je eksploziv u terencu aktiviran daljinskim upravljačem. Dušan Rosić je prije osam godina bio ranjen ispred svog stana, a i prošle je godine splav na Savi, čiji je bio suvlasnik, izgorjela pod sumnjivim okolnostima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara