U Zagrebu predstavljen belgijski turistički vodič o Hrvatskoj

U ZAGREBU je večeras predstavljen jedinstveni turistički vodič o Hrvatskoj, kojega je na flamanskom i francuskom jeziku za belgijsko tržište napisao i objavio nezavisni belgijski novinar Daniel Steevens.

Vodič je tiskan u nakladi od 30 tisuća primjeraka i za samo deset eura može se kupiti u gotovo svim belgijskim knjižarama, istaknuo je na predstavljanju autor.

U vodiču su predstavljena turistička odredišta na jadranskoj obali i na kontinentalnom dijelu Hrvatske, posebno Zagreb, Hrvatsko zagorje i Slavonija.

Uz opće informacije o Hrvatskoj i njenoj gastro ponudi, Steevens je opisao i vlastite doživljaje te atmosferu hrvatskih mjesta koja je posjetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Objašnjavajući zašto je napisao turistički vodič o Hrvatskoj, Daniel Steevens je rekao kako ih u Belgiji nedostaje, a da je Hrvatska tako bogata zemlja u kojoj se može pronaći sve što moderni čovjek i turista poželi te ju treba posjetiti.

Naglasio je kako je u Belgiji sve veće zanimanje za turistička putovanja u Hrvatsku.

Na predstavljanju turističkog vodiča o Hrvatskoj za belgijsko tržište nazočna je bila i ministrica turizma Pave Župan Rusković, koja je čestitala i zahvalila autoru na izvrsnom vodiču.

Napomenula je kako je Belgija za Hrvatsku sve važnije turističko tržište, s kojega se u zadnje tri godine bilježe porasti broja turista od 20 do 30 posto.

Predstavljanje vodiča u Zagrebu je organizirala belgijsko-hrvatska Gospodarska komora iz grada Brugesa, u koordinaciji s belgijskim veleposlanstvom u Zagrebu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara