Ubijen bivši član stranke Baath blizu Kerbale, stanje u Iraku i dalje napeto

BIVŠI član stranke Baath ubijen je na mjestu blizu svetoga šijitskoga grada Kerbale (110 kilometara južno od Bagdada), a situacija u Iraku i dalje je napeta, javlja u utorak agencija France Presse pozivajući se na lokalne izvore.

Wahhab Abdel Razazk Abed Laidh pronađen je u izrešetanom automobilu u blizini svoje kuće u mjestu Hindya, 20 kilometara istočno od Kerbale, izjavio je Ghaleb Daami, potpredsjednik Lokalnog vijeća.

Prema njegovim riječima, žrtva je bio srednji kadar raspuštene stranke Baath i član paravojnih postrojbi Vojske Jeruzalema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istodobno je stanje u Iraku i dalje napeto, američka je vojska u ponedjeljak teškim topništvom gađala sjeverozapadni dio Bagadada pri čemu su poginula četiri pobunjenika. Amerikanci tvrde da je vojska reagirala nakon što su pobunjenici otvorili vatru na zrakoplov koji je bio u ophodnji.

Američka je vojska objavila da su četiri američka vojnika poginula u prometnoj nesreći na putu gdje su vršili ophodnju, 60 kilometara od Bagdada. Njihovom smrću broj poginulih američkih vojnika u Iraku od invazije na tu zemlju u ožujku 2003., popeo se na 757. Od tog broja njih 550 ubijeno je u sukobima.

(Hina) xbis yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara