54.163.53.153 US
 

Uljanik iznenađen istupom Brodosplita: "Žele manipulirati i utjecati na ishod natječaja"

Piše: R.I.
utorak, 26.2.2013. 14:12
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Foto: Index

IZ ULJANIKA je stigla reakcija na članak objavljen u petak na Indexu "Čudan neki natječaj: Brodosplit strahuje da će im Uljanik oteti posao vrijedan 32 milijuna eura"

"Poštovani,

Temeljem Zakona o medijima (NN 59/04) molimo objavu slijedećeg reagiranja na izjave predstavnika Brodosplita objavljene u Vašim medijima u petak 22. veljače 2013.;
Vrlo smo začuđeni i razočarani nedavnim istupom Brodosplita u pojedinim elektronskim i tiskanim medijima. Istup Brodosplita smatramo pritiskom na komisiju Jadrolinije, koja treba odlučiti o gradnji četiri (4) RoRo putnička broda, a kojim Brodosplit želi manipulirati i utjecati na ishod natječaja.

Rezultati natječaja nikom od ponuđača nisu poznati i neobično je da Brodosplit čak dva (2) tjedna prije isteka roka iz natječaja istupa u javnosti s takvim informacijama, koje mogu štetiti svim zainteresiranim stranama.

Uvjeti natječaja kako prvog tako i drugog kruga bili su javno objavljeni, dostupni svima i obvezujući za ponuđače, pa tako i formula po kojoj se obračunavao broj bodova (kriterij odabira ponude).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

ULJANIK Brodogradilište d.d. je lege artis poštivalo sve tehničke, komercijalne i financijske uvjete te je takvu ponudu i predalo natječajnoj komisiji Jadrolinije.

ULJANIK Brodogradilište d.d. gradnju četiri RoRo broda tretira kao jedinstveni tehnološko-financijski projekt, koji će se istovremeno graditi i gotovo istovremeno isporučiti naručitelju u zahtijevanom roku. Raspodjelom ukupne vrijednosti projekta po pojedinom brodu maksimalno se nastojalo udovoljiti zahtjevu Naručitelja čije su želje prepoznate kroz definiran i svima dostupan Kriterij odabira ponude. Stoga je cijena prvog broda irelevantna i u domeni je Uljanikove ukupne poslovne procjene.

Ukoliko je Brodosplit imao primjedbe na uvjete natječaja ili trebao objašnjenja imao je pravo to i učiniti u za to formalno predviđenom roku. Uvjeti natječaja bili su isti za sve i Jadrolinija je sukladno zakonskim odredbama ovlaštena donijeti odluku bez pritisaka i utjecaja sa strane.
Nekorektno i manipulativno ponašanje Brodosplita, koji bez ikakvih dokaza proizvoljno tereti involvirane strane pa i Uljanik, koji je precizno i doslovno poštivao uvjete iz natječaja, smatramo nedozvoljenim i neprimjerenim za brodogradilište takve reputacije kao što je Brodosplit.
Nažalost, Brodosplit osim optužbi i insinuacija, nije ponudio nijedan argument da je ovako koncipiran natječaj pogodovao bilo kojem sudioniku natječaja. Takvu insinuaciju u slučaju Uljanika najoštrije odbijamo.

Kako je očigledni cilj natječaja izgraditi kvalitetne brodove u najpovoljnijim rokovima, bezuvjetno inzistiramo na dosljednoj primjeni i provedbi natječaja.

S poštovanjem,
ULJANIK Brodogradilište d.d.
 
Na znanje;
Ministarstvo gospodarstva
Ministar g. Ivan Vrdoljak"

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije