Umag: Trojica slovenskih državljana kažnjena po 1000 kuna za ilegalni prijelaz granice

PREKRŠAJNI sudac u Umagu kaznio je večeras novčanim kaznama po 1.000 kuna trojicu slovenskih državljana jer su 20. kolovoza ilegalno ušli na hrvatski teritorij, osporavajući teritorijalnu nadležnost Republike Hrvatske nad zemljištem u vlasništvu jednoga od njih.

U presudi se navodi da su A.Š. (1954), D.S. (1953) i F.M. (1965) na granični prijelaz Plovanija došli u ranim jutarnjim satima, vozeći trupce na zemljište na hrvatskoj strani u vlasništvu F.M.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon upozorenja carinika da za uvoz trupaca trebaju platiti carinu, povukli su se i pretovarili trupce na traktor te u Hrvatsku ušli obližnjim neraspoređenim poljskim putem.

U ime okrivljenika Anton Škof u završnoj riječi pred prekršajnim sucem rekao je da oni "ne prihvaćaju teritorijalnu nadležnost i suverenitet državnih tijela Republike Hrvatske na prostoru koji pripada i koji je uknjižen kao k.o. Sečovje, pripadajuća općini Piran, te da oni uopće nisu u Hrvatsku niti ulazili".

Sudac je na temelju potvrde Područnog ureda za katastar, Državne geodetske uprave, utvrdio da je riječ o hrvatskom teritoriju i trojicu slovenskih državljana kaznio po 1.000 kuna te odlučio da plate troškove prekršajnog postupka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara