Uskok traži da ih policija istraži: Barišićevi iskazi koji su izašli u jednom mediju nisu autentični

Foto: AFP

USKOK je od policije jučer ponovno zatražio kriminalističko istraživanje zbog utvrđivanja tko je počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što smo zbog objavljivanja tajnih dijelova iskaza okrivljenika i svjedoka u predmetu Fimi-media 8.2.2011. od policije zatražili kriminalističko istraživanje zbog otkrivanja tko je u javnost plasirao dijelove tajnih iskaza i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne, danas smo od policije ponovno zatražili kriminalističko istraživanje zbog toga što su 18. i 19.2.2011. u jednom dnevnom listu objavljeni dijelovi iskaza jednog od okrivljenika u navedenom predmetu koji, usput rečeno, u većem dijelu nisu autentični, odnosno činjenično ne odgovaraju onome što se nalazi u spisu", piše u Uskokovom priopćenju.

Podsjetimo, jedan dnevni list je ovih dana objavio dijelove intervjua s jednim od glavnih okrivljenika za slučaj Fimi-medije koji je navodno rekao da je današnje vodstvo HDZ-a znalo za crni fond te stranke te da se radilo o javnoj tajni. Neslužbeno doznajemo da je okrivljenik o kojem je u priopćenju riječ Mladen Barišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara