Vatikan protiv povlačenja vojske iz Iraka prije 30. lipnja

Vatikan drži da bi se stvorio kaos ako bi se savezničke vojne snage povukle iz Iraka prije 30. lipnja, ali to ne znači da se ne trebaju povući što prije. L

"Angloamerička koalicija mora napustiti Irak što je prije moguće i što se prije povuče to će biti bolje, ali bi bila ludost kad bi to učinila prije 30. lipnja", rekao je kardinal Renato Martino, predsjednik Papinskog vijeća za pravdu i mir, a prenosi "Corriere della Serra" u petak.

Martino, koji je svojedobno bio i vatikanski promatrač u Staklenoj palači u New Yorku, kaže kako je pogrešno požurivati Ujedinjene narode, jer za dolazak do "dobre rezolucije treba vremena".

"Sveta Stolica, Papa i cijeli vrh drže da bi bila ludost napustiti Irak ovoga trenutka, prije 30. lipnja i dolaska UN-a. Iračani moraju odlučiti o svojoj budućnosti i utvrđeni datum za prijenos vlasti treba poštivati", rekao je kardinal Martino i naglasio važnost ulaska snaga UN u tu zemlju, da bi se izbjegao još veći kaos.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da komentira slike o zlostavljanjima iračkih zatvorenika, kardinal Martino je samo kazao: "Zlostavljanje govori samo po sebi".(Hina)xstom ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara