Vesna Škare Ožbolt na Republikanskoj konvenciji

MINISTRICA pravosuđa Vesna Škare Ožbolt nazočit će nacionalnoj konvenciji američke Republikanske stranke koja se od ponedjeljka do četvrtka održava u New Yorku, priopćio je u ponedjeljak DC.

Škare Ožbolt će na konvenciji boraviti na poziv predsjednika Republikanskog nacionalnog vijeća Eda Gillespija. Ranije je objavljeno da će tom skupu nazočiti i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

Američka Republikanska stranka počinje u ponedjeljak u New Yorku konvenciju na kojoj će i službeno aktualnog predsjednika George W. Busha nominirati za svojega kandidata na predsjedničkim izborima u studenome.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči konvencije Bush vodi tijesnu predizbornu utrku s demokratskim izazivačem Johnom Kerryjem, a republikanci se nadaju da će sam skup, kao i Bushov nastup na njemu, donijeti njihovu kandidatu odlučujuću prednost pred demokratskim protukandidatom.

Konvencija bi trebala neutralizirati nezadovoljstvo američkih birača stanjem u Iraku i ekonomskim problemima i predstaviti predsjedničke izbore kao izbor između Busha kao čvrstog vođe koji jamči sigurnost i Kerryja kao njegove suprotnosti.

Očekuje se da će od ponedjeljka do četvrtka u newyorškom Madison Square Gardenu republikanci naglasiti da je Bush bolji izbor u vođenju borbe protiv terorizma, ali i posvetiti značajno vrijeme unutarnjepolitičkim pitanjima poput ekonomije, zdravstvenog osiguranja i obrazovanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara