VIJEĆE ZA SURADNJU U PERZIJSKOM ZALJEVU: POTPISAN PROTUTERORISTIČKI PAKT

Ministri unutarnjih poslova zemalja Vijeća za suradnju u Perzijskom zaljevu potpisali su u utorak u Kuvajtu protuteroristički pakt kako bi pojačali suradnju na polju sigurnosti.

U priopćenju koje je objavljeno nakon susreta napominje se da je "sigurnost zemalja članica (Saudijska Arabija, Kuvajt, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman i Bahrein) nedjeljiva cjelina" i ističe se da je svrha pakta "borba s ekstremizmom koji vodi ka terorizmu".

U priopćenju se također ističe "potpora zemalja članica svim regionalnim i međunarodnim naporima koji idu u pravcu suzbijanja terorizma koji danas prijeti sigurnosti i stabilnosti svih zemalja u svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U dokumentu se očituje i "posvemašnja potpora" pet zemalja "svim mjerama koje će poduzeti Saudijska Arabija kako bi se sučelila sa zlokobnom skupinom zabludjelih", kako se nazivaju islamistički ekstremisti.

U izjavi za tisak nakon susreta glavni tajnik Vijeća Abdel Rahman Al-Attiya kazao je da će pakt stupiti na snagu trideset dana pošto ga ratificiraju vlasti šest zemalja članica Vijeća. U utorak je Attiya potvrdio da će "ugovor biti jedan među najvažnijim od osnutka Vijeća" 1981.

(Hina) xvrad ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara