Vinkovci: Prekinuta sjednica županijske skupštine

IZVANREDNA sjednica vukovarskosrijemske Županijske skupštine, na kojoj su vijećnici trebali raspravljati o provedbi dosadašnjih zaključaka i odluka, prekinuta je odmah na početku jer vijećnici vladajuće koalicije nisu prihvatili dnevni red koji je predložila oporba.

Vijećnici SDP-a, HSS-a, HSLS-a, SDSS-a i DC-a većinom glasova nisu prihvatili dnevni red koji je zajednički predložilo 12 vijećnika HDZ-a, dva vijećnika HKDU-a, dva nezavisna vijećnika i jedan vijećnik HSP-a, po kojemu se trebalo raspravljati o dosadašnjem radu Skupštine.

Objašnjavajući odluku Skupštine da s većinom od 20 glasova ne prihvati predloženi dnevni red, njezin potpredsjednik i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Krešimir Filipović rekao je na konferenciji za novinare kako vijećnici vladajuće koalicije nisu željeli "podržati predizborne igre i taktiziranje HDZ-a, čiji je jedini cilj prikupljati političke bodove".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Kluba vijećnika SDSS-a Rajko Teofilović je rekao kako ne vidi razlog da se raspravlja o radu i analizi Županijskoga poglavarstva i Skupštine nakon što je još u ožujku Skupština uz potporu i vijećnika HDZ-a podržala rad Županijskog poglavarstva za prošlu godinu.

Na konferenciji za novinare, koju su nakon sjednice Skupštine održali i oporbeni vijećnici, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Andrija Matić zamjerio je vladajućoj koaliciji neozbiljnost. "Mislim da je taj potez vladajuće koalicije pljuska demokraciji i izraz njihove nesposobnosti i bahatosti", rekao je Matić. Dodao je kako su oporbeni vijećnici na izvanrednoj skupštini samo namjeravali upozoriti na činjenicu da se ne provode mnoge odluke Poglavarstva i vukovarsko-srijemske Županijske skupštine.

U vukovarsko-srijemskoj Županijskoj skupštini koalicija HDZ-a i HKDU-a ima 14 vijećnika, SDSS sedam, HSS šest, nezavisni tri, HSP dva, SDP četiri, DC dva, HSLS tri, a na vlasti je koalicija SDP-a, HSS-a, HSLS-a, SDSS-a i DC-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara