Vinkovci: Radnici plantaže Borinci od sutra ponovno rade

STPTINJAK radnika plantaže voća Borinci nedaleko Vinkovaca koji su jučer prekinuli s radom tražeći isplatu zaostalih plaća i rješavanje svog radnopravnog statusa od sutra će ponovno na posao nakon što im je obećana isplata plaća.

Nezadovoljni radnici okupili su se danas ispred zgrade Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima gdje im je župan Nikola Šafer poručio kako je od ministra financija Mate Crkvenca dobio obećanje da će novac za isplatu zaostalih plaća biti doznačen danas ili najkasnije sutra i to na žiro račun općine Jarmina pod koju potpadaju Borinci.

Za rješavanje radno-pravnog statusa radnika kao i sudbine plantaže koja je prije Domovinskog rata bila jedna od najvećih u Europi trebat će vremena, poručio je okupljenim radnicima Šafer, zamolivši ih za strpljenje.

Radnici su se nakon toga u miru razišli te će se sutra, kako je rečeno, pojaviti na svojim radnim mjestima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plantaža voća Borinci privatizirana je prije desetak godina i sve do travnja ove godine nalazila se u vlasništvu đakovačke tvrtke Pan Trgovina. U nagodbi s tom tvrtkom u travnju ove godine hrvatska država preuzela je u zamjenu za dug Pan Trgovine nekretnine Borinaca procijenjene na 115 milijuna kuna ali ne i radnike koji su sada zaposleni u Eko-prometu, u međuvremenu osnovanoj tvrtki kćeri Pan Trgovine.

Nakon što je Hrvatski fond za privatizaciju i formalno krajem lipnja preuzeo Borince u vlasništvo, radnici su od Fonda zatražili isplatu zaostalih plaća te rješavanje njihovog radno-pravnog statusa.

(Hina) žd so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara