VLADA: javni poziv za kandidate za članove vijeća hrvatske agencije za telekomunikacije

Hrvatska Vlada suglasila se danas da se objave javni pozivi za prijavu kandidata za članove vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije i vijeća za poštanske usluge.

Ta vijeća imaju po pet članova, a imenuje ih Hrvatski sabor podsjetio je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta na Vladinoj sjednici u Splitu.

Kandidati za članove tih vijeća moraju imati hrvatsko državljanstvo i prebivalište u Hrvatskoj, visoku stručnu spremu iz elektrotehničkih, pravnih, ekonomskih, informatičkih i poštanskih znanosti.

Od kandidata za članove Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije traži se najmanje 10 godina radnog iskustva u telekomunikacijama, aktivno poslovno znanje barem jednog stranog jezika, isticanje u struci znanstvenim ili stručnim radom.

Potencijalni članovi dvaju vijeća ne mogu biti državni dužnosnici, dužnosnici u tijelima političkih stranaka, vlasnici ili suvlasnici tvrtki, te obavljati druge poslove s kojima bi došli u sukob interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za početni sastav vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije Hrvatski sabor na Vladin prijedlog, na vrijeme do 5 godina imenuje tri člana, a na vrijeme do tri godine dva člana.

Vlada Ivice Račana bila je raspisala javni poziv za članove tog vijeća, javilo se 14 kandidata, ali do Sabora nije stigao nikakav prijedlog, podsjetio je Kalmeta.

Hrvatska agencija za telekomunikacije osnovana je Zakonom o telekomunikacijama kao nacionalna regulatorna agencija za regulatorne i druge poslove u telekomunikacijama.

Kako bi mogla biti upisana u Sudski registar, te započeti s radom, potrebno je što prije Hrvatskom saboru uputiti prijedlog članova vijeća Agencije.

(Hina) xum/xmerc ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara