Vlada podupire ponudu Škegrina Quaestus fonda za Sunčani Hvar

PROGRAMOM privatizacije Sunčanog Hvara po modelu javnoprivatnog partnerstva koji je Vladi uputila tvrtka Quaestus Private Equity Partneri, a kojega vodi bivši ministar financija Borislav Škegro, dobio je danas potporu hrvatske Vlade.

Vlada je ujedno zadužila resorna ministarstva i Hrvatski fond za privatizaciju da u što kraćem roku dostave potrebne dokumente za realizaciju tog projekta.

Ponudu Quaestusa, koji nudi dokapitalizaciju i ulaganje u Sunčani Hvar, potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang drži dobrodošlom.

Quaestus, kazao je, nudi investiciju od 185 milijuna kuna u idućih pet godina, te prvo ulaganje prije ovogodišnje turističke sezone.

Investicijom se, istaknuo je Hebrang, nudi zadržavanje svih uposlenih (njih 365) i povećanje toga broja za još sto u idućih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nudi se dulja turistička sezona, rast prihoda sa 8 na 30 milijuna eura godišnje, povećanje iskorištenosti kapaciteta sa 35 na 65 posto, te povećanje kvalitete (zvjezdica) za nekoliko hotela.

Hebrang je podsjetio da Sunčani Hvar ima 14 milijuna eura duga, od čega 3,5 milijuna dospijeva ove godine i tvrtka to ne može sama platiti.

Vlada je danas predložila da se druga faza privatizacije Ine, izlazak 15 posto dionica na burzu, odgodi za godinu dana.

Izmjenom odluke o redoslijedu i dinamici privatizacije Ine Vlada predlaže i da se odmah po izmjeni Zakona o Fondu hrvatskih branitelja pristupi i dodjeli 7 posto dionica Ine braniteljima.

Izmjene toga Zakona su pripremljene i pred Vladom bi se mogle naći već idući tjedan, najavila je ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Izmjene odluke o redoslijedu i dinamici privatizacije Ine stupit će na snagu kada se s njima suglasi Sabor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara