Vladimir Šeks uputio brzojav sućuti obitelji Ivana Lackovića Croate

U POVODU smrti Ivana Lackovića Croate predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks uputio je obitelji preminulog slikara u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora i osobno ime iskrene izraze sućuti.

"Tužnu vijest o iznenadnoj i preranoj smrti Ivana Lackovića Croate primio sam s dubokom žalosti i nevjericom. Odlazak našeg Croate za hrvatsku je likovnu umjetnost, posebice za hrvatsko naivno slikarstvo, trajan i nenadoknadiv gubitak", kaže predsjednik Hrvatskoga sabora na početku brzojava sućuti.

Napominje kako je u svom bogatu slikarskom stvaralaštvu brižno njegovao naslijeđe svoga podravskog zavičaja i tradiciju podravskoga naivnog slikarstva, a kao izrazit crtač, Croata je u svoj likovni opus ugradio i značajna grafička djela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Republika Hrvatska izgubila je čovjeka koji je uza svoje impresivno likovno stvaralaštvo ostavio trajan i neizbrisiv trag u političkom životu moderne hrvatske države. Duboko utkan u našim sjećanjima ostat će nam njegov nesebičan prinos i značajan angažman u stvaranju neovisne samostalne Hrvatske, od njezinih samih početaka, posebno u ulozi zastupnika u Županijskom domu Hrvatskog sabora", ističe u brzojavu sućuti predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara