vukovar: potpisan ugovor o kreditiranju studenata

Predsjednik Uprave Slavonske banke u Osijeku Ivan Mihaljević i vukovarskosrijemski župan Nikola Šafer potpisali su danas u Vukovaru ugovor o kreditiranju studenata i polaznika postdiplomskih studija kojima je prebivalište u Vukovarskosrijemskoj županiji.

Riječ je o već postojećoj kreditnoj liniji Slavonske banke namijenjenoj kreditiranju studenata i polaznika postdiplomskih studija. Iznos kredita je od 2000 do 10.000 eura, a rok otplate je od jedne do pet godina uz kamatnu stopu 7,9 posto.

Danas potpisanim ugovorom Županija se obvezala da će preuzeti na sebe subvencioniranje 6,9 posto kamate što znači da studentima i polaznicima postdiplomskih studija preostaje otplata jedan posto kamate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vukovarsko-srijemska županija prva se u Hrvatskoj odlučila subvencionirati kamate na kredite za studente i postdiplomce.

Župan Šafer je rekao da na taj način Županija želi pokazati koliko značenje pridaje intelektualnom kapitalu. Dodao je da će u iduće dvije godine u adaptaciju, opremanje i stvaranje uvjeta studiranja na dislociranim studijima osječkog Sveučilišta u Vinkovcima i Vukovaru te požeškog Veleučilišta u Iloku Vukovarsko-srijemska županija uložiti 14 milijuna kuna.

(Hina) žd ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara