54.224.91.58 US
 

ZAGREB: DODIJELJENE DRŽAVNE NAGRADE TEHNIČKE KULTURE "FAUST VRANČIĆ"

Piše:
utorak, 20.4.2004. 15:15
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2003. svečano su danas dodijeljene u muzeju "Mimara".

Prema odluci Odbora za dodjelu Nagrade nagrada za životno djelo dodijeljena je Želimiru Matutinoviću iz Zagreba za njegov sveukupan i trajan doprinos unapređivanju našeg tehničkog obrazovanja, kulture i stvaralaštva, a osobito za njegove iznimne, međunarodno priznate inovacije u području senzorne akustike i biomedicinske elektrotehnike.

Deset godišnjih nagrada dodijeljeno je: Rudolfu Kralju iz Rijeke za pedagoška postignuća i inovacije u obrazovanju generacija naših pomorskih strojara i doprinos razvoju udruga tehničke kulture grada Rijeke i Kostrene; Željku Medvedu učitelju savjetniku iz Pribislavca za primjerne rezultate postignute na unapređivanju nastave tehničkog odgoja i u raznovrsnim izvannastavnim tehničkim aktivnostima njegovih učenika; Stjepanu Ozimecu iz Varaždina za osobita postignuća u organizaciji i unapređivanju inovatorstva u Republici Hrvatskoj, a posebice u poticanju kreativnosti mladih; Igoru Ratkoviću iz Zagreba, utemeljitelju Hrvatskog društva za robotiku i škole robotike za mladež, za istaknute doprinose stručnom, razvojnoistraživačkom i publicističkom radu u području robotike; zatim Veri Robić Škarica iz Zagreba za osobite zasluge u organiziranju i poticanju neprofesionalnog filmskog i video stvaralaštva u Republici Hrvatskoj, a posebice stvaralaštva djece i mladeži; Ivanu Vrbaniću iz Varaždina u povodu pedesete obljetnice primjernog rada na popularizaciji tehničke kulture i doprinose unapređivanju fotoamaterizma.

Nagrade su dodijeljene i Osnovnoj školi "Petrijanec" u prigodi pedesete obljetnice uspješnog rada na organizaciji i poticanju izvannastavnih tehničkih aktivnosti njenih učenika; Društvu pedagoga tehničke kulture Varaždin za osobito aktivan rad i rezultate postignute na stručnom usavršavanju učitelja tehničke kulture i srodnih struka; Karting centru Zagreb za doprinose i postignuća u promicanju opće prometne i tehničke kulture djece i mladeži; te časopisu "Tehnička kultura" u prigodi desete obljetnice uspješne prezentacije rada udruga, saveza i zajednice tehničke kulture u Republici Hrvatskoj.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Svima nagrađenima nagrade je uručio ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Sve se nagrade sastoje od povelje, te od novčanog iznosa i to 27.000 kuna za nagradu za životno djelo ali ako je u pitanju pojedinac, te po 14.000 kuna za pojedince za godišnju nagradu.

Državna nagrada tehničke kulture "Faust Vrančić" utemeljena je Zakonom o tehničkoj kulturi i dodjeljuje se od 1992. pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture. Godišnje se dodjeljuje jedna nagrada za životno djelo i do deset godišnjih nagrada, a izbor dobitnika utvrđuje Odbor kojega imenuje Hrvatski sabor.

(Hina) xsdju yaz

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije