54.224.44.168 US
 

Zagreb: Poglavarstvo o prodaji gradskih stanova

Piše:
srijeda, 25.2.2004. 17:15
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

IZ OBRAZLOŽENJE da postoji stručno Povjerenstvo za izradu Strategije stambene politike Grada Zagreba koja bi trebala biti završena za otprilike dva mjeseca zagrebačko gradsko Poglavarstvo na današnjoj sjednici nije dalo suglasnost prijedlogu Kluba zastupnika HNS-a o donošenje odluke o uvjetima i načinu prodaje stanova, garaža i garažnih mjesta u vlasništvu Grada.

Poglavarstvo je odlučilo da se najkasnije za mjesec dana svim članovima Poglavarstva na uvid dade popis broja stanova, njihova struktura i imovinsko-pravni status, rekao je zamjenik gradonačelnice Milan Bandić (SDP).

Član Poglavarstva Srećko Ferenčak (HNS) na to je rekao kako se već dvije godine namjerno odugovlači s prodajom stanova, da je to neodgovorno ponašanje prema gradskoj imovini i da je Strategija samo izgovor za opstrukciju prodaje gradskih stanova. Ferenčak je rekao da je 9.500 stanova u vlasništvu Grada te da je od toga prodano samo njih 2.000, Grad bi zaradio 60 milijuna eura i za te novce mogao kupiti 1.000 socijalnih stanova. Na listi za dodjelu na korištenje socijalnih stanova je 2.000 građana.

Mišljenje Ferenčaka podržao je i zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić (HNS) te ponovio da Strategija nema veze s prodajom stanova i da bi se mogli prodati barem oni stanovi u kojima građani stanuju kao zaštićeni stanari.

Poglavarstvo je prihvatilo izvješće pročelnice Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša Anke Mrak Taritaš o primjeni generalnih urbanističkih planova Grada Zagreba i Sesveta za razdoblje od 8. kolovoza 2003. do 8. veljače 2004., ali uz zaključak da se to izvješće do sljedeće sjednice dopuni prijedlogom i raspravom u kojoj će se odrediti rokovi i predložiti koordinatori.

Poglavarstvo je također donijelo zaključak da se sa sutrašnje sjednice Gradske skupštine povuče utvrđivanje današnjih oznaka zemljišta Parka Maksimir - koji je na temelju rješenja Zavoda za zaštitu prirode, od 1964., utvrđen spomenikom parkovne arhitekture.

Prihvatilo je i odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendije Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva, kao što kuhari, slastičari, krojači, stolari, puškari.

Poglavarstvo je odobrilo 100.000 kuna za školovanje dva psa i vodića za humanitarno razminiranje u sklopu akcije "Za siguran korak", a s 150.000 kuna pokrilo je troškove jučerašnje manifestacije obilježavanja Fašnika na Trgu bana Jelačića. Poglavarstvo je donijelo odluku i da će s 50.000 kuna pomoći izdavanju kalendara Udruge navijača Dinama, a s 40.000 kuna Zavodu za automatiku i procesno računovodstvo FER-a za izdavanje Spomenice (1954.-2004.) kojom obilježavaju pola stoljeća svojega postojanja.

Za uređenje unuatrašnjosti crkve Samostana i župe Sv. Franje Ksaverskoga Poglavarstvo je odobrilo 300.000 kuna, a za sanaciju biološkog uređaja za pročišćavanje voda za potrebe objekata na Sljemenu 236.484,80 kuna.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije