54.81.166.196 US
 

Zagreb: Poglavarstvo osnovalo i imenovalo članove 30-ak povjerenstava

Piše:
srijeda, 4.2.2004. 14:13
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo danas je osnovalo i imenovalo nove članove u 30-ak povjerenstava jer je dosadašnjima istekao mandat, a riječ je o stručnim i povjerenstvima za provođenje postupka za nabavku informatičke i druge opreme, za nabavku roba i usluga za održavanje i rekonstrukciju objekata u gradskom vlasništvu ili za građenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture ili pak za građenje negospodarstvenih i športskih objekata.

Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić je na sjednici predložio da sve nabavke do 20.000 kuna budu u odgovornosti pročelnika nadležnih ureda, a da se za sve iznad te sume objavi natječaj u medijima radi, kako kaže, bolje transparentnosti i sprečavanja namještanja ili pogodovanja izvođačima čime bi se prekinula i praksa pozivnog natječaja i tzv. privilegiranih dobavljača.

S tim prijedlogom, koji će u obliku zaključka biti pripremljen za sljedeću sjednicu, složili su se svi članovi Gradskog poglavarstva.

Prihvaćeno je izvješće o provedbi akcije "Zagreb bez ambrozije 2003" za što je utrošeno 2,4 milijuna kuna. Na uklanjanju ambrozije radila je gradska tvrtka "Zrinjevac", Udruga "Zagrebački bokci", izviđači i osnovnoškolaci iz Travnog. Akcija se nastavlja i ove godine kada će se uklanjati ambrozija s prostora gdje je najviše ima: u Sesvetama, u Novom Zagrebu na neizgrađenim parcelama, oko jezera Jarun, između Vrbana i Prečkog, na Savskoj Opatovini i u Dubravi.

Današnjom odlukom Poglavarstva, poljoprivrednim gospodarstvima bit će isplaćeno 340.000 kuna za ublažavanje šteta uzrokovanih lanjskom sušom.

Bit će sklopljen sporazum s Ministarstvom zdravstva za nabavku medicinske opreme za Klinku za tumore u Zagrebu za što će biti izdvojeno 7,8 milijuna kuna od čega će pola dati Grad, a pola Ministarstvo.

Poglavarstvo je dalo suglasnost Upravnom vijeću Gradske ljekarne Zagreb za nabavku namještaja u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna za unutarnje uređenje Centralne ljekarne na Trgu bana Jelačića koja će najvjerojatnije biti otvorena za tri mjeseca.

Iz tekuće pričuve je izdvojeno 70.000 kuna za Udrugu slijepih Zagreb za uređenje objekta za odmor slijepih u Bakarcu, 57.000 kuna za nabavku prijenosnog računala i brajevog retka za računalnu učionicu Udruge i 77.000 za računalnu opremu srednjoj školi "Vinko Bek". Za pokriće troškova uređenja misnog slavlja, Biskupskog dvora i katedrale u Banja Luci prilikom posjete pape Ivana Pavla II i misnog slavlja u zagrebačkoj Katedrali povodom proslave imenovanja zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića kardinalom izdvojeno je iz gradske pričuve ukupno 86.000 kuna. Iznos od 40.000 kuna dobio je i Boksački klub "Šaka" za pokriće troškova poslovanja.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije