ZAGREBAČKA GRADSKA SKUPŠTINA: REBALANS PRORAČUNA

Vijećnici zagrebačke Gradske skupštine podržali su danas većinom glasova rebalans gradskog proračuna koji je povećan za 200 milijuna kuna i sada iznosi pet milijardi i 980 milijuna kuna.

Njime je predviđen rast prihoda za 1,5 posto, među ostalim, zbog decentralizacije i spomeničke rente.

Nakon rasprave prihvaćene su izmjene i dopune odluke o osnivanju Ustanove za upravljanje sportskim objektima "Maksimir" uz amandman kojim se utvrđuje da će se maksimirski stadion izuzeti iz nje i vratiti Gradu na upravljanje i raspolaganje.

Zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je bi investicija u izgradnju i modernizaciju maksimirskog stadiona mogla premašiti 80 milijuna eura. Budući da sjeverna tribina maksimirskog stadiona još nije dovršena, iako je dogradonačelnik Bandić obećao da će biti u lipnju, gradski vijećnik Tomislav Jelić (Hrvatski blok), darovao mu je električnu bušilicu, rekavši kako on ispunjava svoja obećanja za razliku od Bandića.

Zagrebački dogradonačelnik Stipe Tojčić upozorio je da je potrebno provjeriti pravovaljanost ugovora za 43 poslovna prostora koji nisu dovršeni, pa su podignute tužbe, jer njihovi korisnici nisu ušli u posjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prihvaćeno je i izvješće o izgradnji bazena na ŠRC Utrine, unatoč upozorenjima nezavisnog vijećnika Ivana Valeka da treba utvrditi tko je odgovoran za kašnjenje radova i povećanje troškova izgradnje, te da bi se time trebalo pozabaviti povjerenstvo.

Dogradonačelnik Tojčić rekao je da je Poglavarstvo podržalo izvješće u predloženom obliku, iako Gradu ne služi na čast da je bazen u Utrinama gradio dvije i pol godine.

Dogradonačelnik Bandić napomeno je kako je utrinskom bazenu danas (konačno) izdana uporabna dozvola.(Hina) xdm yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara