107.22.48.243 US
 

Zagrebački FER popunio upisnu kvotu za redoviti studij uz plaćanje

Piše:
srijeda, 14.7.2004. 15:27
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu upisani su svi kandidati koji su na razredbenome ispitu stekli pravo redovitoga upisa uz plaćanje, a moguće je i pomicanje te liste ako se do 15. srpnja u 15 sati ne popuni upisna kvota za redoviti studij uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ).

Prema podatcima objavljenim danas na web stranici FER-a, do sada su se upisali svi pristupnici s liste "Rang lista za upis uz plaćanje", odnosno oni koji su stekli pravo redovitoga studiranja uz plaćanje školarine u iznosu od 6700 kuna koji su trebali uplatiti odjednom i to općom uplatnicom ili putem kredita Zagrebačke banke.

Riječ je o tri stotine novih studenta FER-a koji su to pravo ostvarili budući da su na ovogodišnjem ljetnom razredbenom ispitu postigli rezultate koji su ih svrstali na rang listu od 444. mjesta do uključujući 743. mjesta.

Ako se pak do četvrtka, 15. srpnja u 15 sati ne upišu svi pristupnici kojima su rezultati razredbenoga ispita zajamčili pravo upisa na redoviti studij uz potporu MZOŠ-a, proširit će se lista "Pristupnici koji se mogu upisati uz potporu MZOŠ-a", a onima koji bi tako stekli pravo studiranja na teret Ministarstva, u cijelosti će biti vraćen uplaćeni iznos školarine.

Prema podatcima Studentske službe zagrebačkoga Medicinskog fakulteta upisi teku prema ranije utvrđenom rasporedu pa će tek, na kraju prvoga ljetnog upisnog roka, odnosno do petka u podne biti poznato jesu li se upisali svi pristupnici - njih 181 koji su stekli pravo na redoviti studij uz potporu MZOŠ-a te 51 pristupnik s pravom na redoviti studij uz plaćanje. Ako upisne kvote tada ne budu popunjene, upisna će se lista proširiti pa će se u drugome upisnom krugu - 20. srpnja upisati oni koji će tako steći pravo upisa.

Zagrebački Filozofski fakultet upisivat će studente i sljedeći tjedan budući da su jučer poslijepodne bili poznati rezultati razredbenoga ispita kojemu je pristupilo 3810 kandidata. Žalbe za razredbeni postupak pristupnici mogu podnijeti u pisanome obliku do 15. srpnja u 17 sati u urudžbenu kancelariju Filozofskoga fakulteta, a o ishodu žalbi kandidati će biti obaviješteni isti dan u 18 sati u dvorani D-VII.

Inače na većini fakulteta i akademija najvećega hrvatskog sveučilišta prvi ljetni upisni rok traje do petka, 16. srpnja.

To je i rok do kojega visokoškolske ustanove zagrebačkoga Sveučilišta trebaju Rektoratu dostaviti podatke o upisu studenata u prvome ljetnom upisnom roku.

Drugi ljetni upisni rok na većini zagrebačkih visokoškolskih ustanova održat će se 19. i 20 srpnja, nakon čega će pak biti jasno na kojim je fakultetima ostalo slobodnih mjesta za jesenski razredbeni ispit koji će se održati početkom rujna.

(Hina) xip yaz

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije