54.81.68.240 US
 

Zakon o državnim potporama upućen Saboru

Piše:
četvrtak, 6.2.2003. 17:49
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

VLADA je s današnje sjednice u saborsku proceduru uputila Konačni prijedlog zakona o državnim potporama, koji cjelovito rješava sustav potpora i zaštite tržišnog natjecanja, te je dio obveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

Zakonski prijedlog ne uključuje državne potpore u poljoprivredi i ribarstvu, koje se rješavaju posebnim zakonom.

Vlada će uskoro u Narodnim novinama i nekim dnevnim listovima objaviti poziv udrugama i drugim organizacijama nacionalnih manjina da predlože svoje kandidate za imenovanje pet članova Savjeta za nacionalne manjine iz reda istaknutih kulturnih, znanstvenih, stručnih i vjerskih djelatnika, pripadnika manjina.

Taj je poziv temeljen na Ustavnom zakonu o pravu nacionalnih manjina. Prema tom Ustavnom zakonu, u Savjet nacionalnih manjina ulaze manjinski zastupnici u Saboru, sedam članova pripadnika manjina koje predlaže Vijeće nacionalnih manjina, a pet članova bira Vlada iz reda istaknutih javnih djelatnika pripadnika manjina.

Uz poruku ministra da znanstveno treba istražiti okolnosti koje potiču rast poremećaja u ponašanju djece i mladih, Vlada je prihvatila izvješće o radu svog povjerenstva za prošlu godinu.

U izvješću se upozorava na zabrinjavajući trend porasta maloljetničke delikvencije kao najtežeg oblika poremećaja u ponašanju djece i maloljetnika.

Vlada je prihvatila i izvješće o radu Vijeća za djecu i Povjerenstva za osobe s invaliditetom za prošlu godinu. U raspravi o radu Povjerenstva istaknuto je da bi već u ovoj godini mogao zaživjeti projetk TV titlova za gluhe osobe.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije