ALGA "SPIRULINA" HRANA BUDUĆNOSTI

Piše:
srijeda, 12.11.2003. 02:37
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Mikroskopska alga "spirulina" sadrži četiri puta više vitamina B12 i 28 puta više netoksičnog, biološkog organskog željeza od goveđe jetre, tri puta više vitamina E od pšeničnih klica i tri puta više bjelančevina od ribe, peradi i crvenog mesa! L

Znanstvenici poručuju: Spirulina je hrana budućnosti. Naime, riječ je o slatkovodnoj algi koja, osim brojnih vitamina i minerala, sadrži više od stotinu hranjivih tvari, a probavljiva je čak 95 posto. Premda su energetsku vrijednost spiruline poznavale mnoge stare kulture, među ostalima i Asteci, njezina komercijalna uporaba započela je tek 1980. godine. Zanimljivo je spomenuti da japanski filozof Toru Matsui već sedamdeset godina svakodnevno jede isključivi spirulinu. I još nešto: NASA je ovu sićušnu algu proglasila hranom svemirske budućnosti čovječanstva.

Spirulina se preporučuje kao nadopuna vegetarijaskoj, makrobiotičkoj, ali i kovencionalnoj prehrani, stoji u reviji 'Svijet hrane'. Spirulina se u prahu ili tabletama može se pronaći i u našoj zemlji.

(Hina) ld ld

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije