Ambiciozno: Jean Claude Van Damme vraća se u ring i na film!

Piše:
utorak, 8.9.2009. 21:35
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Ambiciozno: Jean Claude Van Damme vraća se u ring i na film!

Tekst: V.V.
Foto: JLP

OCVALA zvijezda akcijskih filmova ponovo bi se mogla naći u ringu, i to već sljedeće godine, pišu ovih dana inozemni mediji. Štoviše, ugovor je navodno već i potpisan, i to za muay thai borbu protiv Tajlanđanina Somlucka Kamsinga, 35-godišnjeg zlatnog olimpijca u boksu. A iako se Van Damme još uvijek nije službeno očitovao o ovim tvrdnjama, mediji tvrde da je borba već zakazana za ožujak sljedeće godine. Navodno će se održati u gradu boksa, kocke i poroka, Las Vegasu, a Tajlanđanin Kamsing djelomično je isto i potvrdio.

"Zvali su me iz Van Dammeovog tima i ponudili mi borbu s njim"

"Zvali su me iz Van Dammeovog tima i ponudili mi borbu s njim, po muay thai pravilima ali bez laktova", rekao je i otkrio da će ovom borbom zaraditi čistih sto i pedeset tisuća dolara, te da će ubrati i postotak zarade od televizijskog emitiranja.

Van Damme svoju karate karijeru završio je u Briselu 1980. godine nakon čega se posvetio filmskoj karijeri. Jedno vrijeme mu je išlo dobro; međutim, kako su se u svijetu filma počeli popularizirati neki novi žanrovi čiji korak Van Damme nije slijedio, holivudsku karijeru je završio, jednako kao i onu borilačku.

Ipak, čini se da je Van Damme odlučan vratiti svoju popularnost, kako borilačku, tako i onu filmsku: Van Damme pokušat će ostvariti "kambek" na veliku scenu filmom znakovitog naziva "Karate".

Filmu već predviđaju sudbinu: pravo remek-djelo!

U najavi ovog remek dijela, kako ga već sada nazivaju službene najavne stranice, piše kako će "Muscles from Bruxelles" odnosno Van Damme, glumiti svjetskog prvaka u karateu imenom Piston (to je ime dobio zbog brzine svojih nogu).  Piston se pokušava probiti u svijetu MMA-a, a navodno je lik nastao po uzoru na trenutačnog svjetskog UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Brazilca Lyota Machidu.

I Machida je, baš kao i u filmu Van Damme, profesionalni karataš koji je iznenadio svijet i pomeo oštru konkurenciju u svijetu mješovitih borilačkih sportova.No tu ne staju sve zanimljivosti vezane uz ovaj film. Uloga glavnog negativca ponuđena je niti više niti manje nego najpoznatijem svjetskom borcu u MMA-u Rusu Fedoru Emelianenku. Van Damme i Rus su već od prije veliki prijatelji (Van Damme prijateljuje i s Cro Copom), pa bi sve osim prihvaćanja ove uloge bilo iznenađenje. Emelianenko bi glumio ultra moćnog zlog borca "Buldozera", koji bi, vrlo vjerojatno, na kraju priče izvukao tanji kraj.