Američki istražitelji muče iračke zarobljenike heavy metalom

Piše:
ponedjeljak, 19.5.2003. 19:20
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Američki istražitelji muče iračke zarobljenike heavy metalom

AMERIČKI istražitelji, koji u Bagdadu ispituju iračke zarobljenike o lokaciji oružja za masovno uništenje, koriste nekonvencionalna sredstva u svom radu, pa su tako irački zarobljenici prisiljeni satima slušati Metallicu i nu-metalce Drowning Pool.

Službenici američke vojske nedavno su objavili kako koriste glazbu koja je za Iračane "kulturalno uvredljiva" kako bi ih natjerali da progovore o oružju za masovno uništenje.

Narednik američke vojske Mark Hadsell je za časopis Newsweek izjavio: "Ti ljudi dosad nisu čuli heavy metal. Jednostavno ga ne mogu podnijeti."

Pjesme koje američki istražitelji najčešće koriste pri ispitivanju iračkih zarobljenika su "Enter Sandman" Metallice i "Bodies" nu-metal benda Drowning Pool.

No, heavy metal nije jedina glazba koju irački zarobljenici ne podnose, naime Amerikanci im puštaju i glazbenu temu iz popularne dječje emisije "Sesame Street".

U ovu bi se priču mogla uključiti i Hrvatska na američkoj strani, naime Ameri bi vjerojatno skupo platili za informaciju o postojanju Maje Šuput, čija bi glazba vjerojatno natjerala i kamen da zaplače, a kamoli ne jadne Iračane da otkriju američkim istražiteljima sve što znaju i ne znaju o oružju za masovno uništenje.

Jedini problem koji bi u tom slučaju iskrsnuo jest što bi nakon tog "otkrića" vjerojatno i sama Hrvatska bila optužena za posjedovanje još destruktivnijeg oružja - naše jedinstvene "čiste petice".