Angelina Jolie propagira mlijeko

Piše:
četvrtak, 19.6.2003. 12:59
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Angelina Jolie propagira mlijeko

POZNATA američka akcija "Uzmi mlijeko" koja pomoću slavnih ličnosti nastoji nagovoriti ljude da uzimaju što više ovog zdravog prirodnog pića oslonila se i na filmsku Laru Croft.

Seksi Angelina inače je poznata po prilično morbidnom ponašanju jer je pri sklapanju prvog braka vlastitom krvi ispisala ime supruga na bijeloj košulji, a na drugom vjenčanju izmijenila je s mladoženjom bočice krvi, pa bi mnogi pomislili da se ne uklapa u pozitivan image ispijanja mlijeka.

Ona ipak ima veliki broj obožavatelja, posebno među mladima koji su oduševljeni njenim filmovima na bazi kompjuterskih igrica, a fotka u bikiniji iz "Tomb Raidera" sigurno će privući pažnju.

Do sada se u oglasima "Got milk" akcije pojavilo 175 slavnih ličnosti, holywoodskih zvijezda, pjevača, sportaša pa čak i animiranih likova iz popularnih tv serija.

Pored vampirice Buffy, komičarke Whoopy, pjevača Eltona Johna i Britney Spears, tenisačica sestara Williams tu se našao i žabac Kermit te nestašni klinci iz "South parka".

Oglasi imaju karakteristiku bijelih brkova iznad usta osoba na oglasu što je promijenjeno samo jednom kod rock grupe "Kiss" koja boji lice u bijelo pa su dečkima stavljeni smeđi brkovi u propagandi čokoladnog mlijeka.