Aukcija za obožavatelje Elvisa: Voli me nježno, kupi moj zub!

Piše:
utorak, 8.7.2003. 13:56
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Aukcija za obožavatelje Elvisa: Voli me nježno, kupi moj zub! ZA OBOŽAVATELJE Elvisa Presleyja možda je sada prekasno da dotaknu njegov kombinezon sa šljokicama, no oni najvjerniji još se mogu domoći jednog djelića Kralja njegova zuba.

Biserno bijeli dentalni relikt rocknroll legende stavljen je na prodaju zajedno s Elvisovim pramenom kose i zlatnim primjerkom hit singlice "Love Me Tender".

Početna cijena za te uspomene, na aukciji internet stranice eBay, bit će 100 tisuća dolara.

Elvisova kosa je od 1992. bila izložena u gradiću Ft. Lauderdale na Floridi, u frizerskom salonu "Yellow Strawberry", rekao je Anthony DeFontes, glasnogovornik vlasnika kolekcije.

Vlasnik Elvisovih suvenira odlučio je prodati svoje vrijednosti djelomično zbog troškova za osiguranje i njihovo čuvanje.

Zub je bio u vlasništvu Linde Thompson, bivše Presleyjeve djevojke, rekao je DeFontes. Taj je zub već jednom bio otkupljen na aukciji prije koje je bio izložen u muzeju Elvisa Presleyja.

Uvojak Elvisove crne kose, odrezan dok je odlazio u vojsku, sam je pjevač darovao voditelju talk showa Joeu Franklinu.

Glasnogovornik eBaya Kevin Pursglove izjavio je da se na njihovoj stranici u načelu zabranjuje prodaja dijelova tijela, ali nije dao komentar o Elvisovom zubu i kosi.

Todd Morgan, glasnogovornik tvrtke koja raspolaže Presleyjevom ostavštinom, rekao je da je moguće da su zub i kosa autentični, no da tvrtka Elvis Presley Enterprises ne daje potvrde o navodnim Elvisovim suvenirima. Kako tvrtka neće sudjelovati na aukciji, odbačena je mogućnost da se zub vrati u Graceland.

Vlasnik kolekcije već je odbio ponudu neimenovane europske tvrtke koja uz pomoć DNK iz Elvisova zuba želi napraviti njegovog klona. "Za vlasnika postoji samo jedan Elvis", rekao je DeFontes.

(Hina) ag bnš