Berlinska opera kao mjesto erotske pustolovine

Piše:
nedjelja, 14.9.2003. 09:17
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Berlinska opera kao mjesto erotske pustolovine BERLINSKA komična opera u petak navečer pretvorila se u "mjesto erotske pustolovine" na večeri za samce održanoj usporedo s operetom "Kneginja čardaša" mađarskog skladatelja Emmericha Kalmana (1882.1953.).

Radi se o prvom takvom događaju u svijetu, po riječima predstavnika za odnose s javnošću Kevina Clarka.

Uprava opere želi promijeniti mišljenje nekih mladih ljudi o operi kao o nečem dosadnom, organizirajući prvi put u tijeku predstave večer susreta.

Najmanja opera u Berlinu, Komična opera, želi obnoviti erotsku tradiciju kuće. Na premijeri operete Emmericha Kalmana 1917. pjevao je jedan od najljepših glasova tog doba, operna pjevačica Fritzi Massary, koja je nastupila u naslovnoj ulozi kneginje.

Tada su jeftine ulaznice bile rezervirane za prostitutke kako bi se naglasilo erotsko ozračje u kući. Tradiciju je obnovio Kevin Clarke koji o skladatelju Emmerichu Kalmanu piše doktorsku disertaciju.

U petak navečer, gledatelji operete mogli su na svoja odijela prikopčati cedulju s brojem. U predvoruju opere bila je postavljena ploča s istim brojevima. Tko je htio koketirati mogao je svoju poruku napisati na komadiću papira izvješenom na ploči. Da bi se potaknulo udvaranje, tijekom stanke nudilo se pivo.

Predstava se počela prikazivati 7. rujna. Režija direktora opere Andrasa Homokija, pod ravnanjem Michaila Jurowskog, oduševila je publiku, ali ju je kritika različito prihvatila.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije