Betty Belle: Moram svladati hrvatski, trenutno sam izgubljena u prijevodu

Piše:
petak, 26.2.2010. 18:53
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Betty Belle: Moram svladati hrvatski, trenutno sam izgubljena u prijevodu

Tekst: B.M.
Foto: Betty Belle


NA OVOGODIŠNJOJ Dori predstavit će se i neke mlade glazbene nade. Jedna od njih je 19-godišnja Istrijanka Betty Belle, koja živi na relaciji Italija-Hrvatska. Zanimalo nas je kako se priprema za svoj skorašnji nastup na Dori. "Za Doru se pripremam kao i za svaki svoj nastup. Potrudit ću se da budem najbolja što mogu, pa što bude. Važno je da se i ja i publika dobro zabavimo", rekla nam je Betty.

"Imam puno uzora, ali nikog ne treba slijediti, treba biti svoj"

Nadodala je da se s autoricama svoje pjesme poznaje od djetinstva te joj je suradnja s Ines Prajom i Arijanom Kunštek došla logično. "Odlično se kužimo, a producent Dejan Orešković se super uklapa u našu malu ekipu", izjavila je simpatična Betty. Pjeva oduvijek, a istaknula je kako, unatoč činjenici da ima glazbene uzore, treba biti svoj.

"Pjevam otkako sam progovorila. Srećom, moja obitelj voli glazbu, inače bih im se popela na vrh glave. Ako ne pjevam ja, onda im grmi ono što slušam. Imam puno uzora, puno toga mi se sviđa, ali ne treba nikoga slijediti. Treba biti svoj", istaknula je Betty Belle.

"Moram svladati hrvatski, dok to ne napravim, izgubljena sam u prijevodu"

Ova rođena Istrijanka živi u Italiji, a kad god ima vremena, boravi doma. "I ovdje i u Italiji sam zapravo doma", izjavila je. Otkrila nam je i da ima puno planova za budućnost, no smatra da ponajprije mora bolje svladati hrvatski jezik. "Radimo na pjesmama, tako da ću razmisliti o izdavanju albuma u Hrvatskoj. Imam puno planova, ali ja, prije svega, moram malo bolje svladati hrvatski. Borim se s padežima i zamjenicama. Hrvatski mi je krasan i tekstovi mojih pjesama su mi čak ljepši na našem jeziku, ali gramatika mi je teška. Polako, uspjet ću, a do tada sam izgubljena u prijevodu", rekla je.

"Sviđaju mi se Amy Winehouse i Janis Joplin te Majke i Hladno pivo"

Trenutno je završila srednju školu te se odmara od učenja. "Usput radim kao vizažistica, to mi je zabavno". Otkrila nam je i da je zaljubljena te kako ljepotu ne smatra mjerilom uspjeha. "Ja slušam Amy Winehouse i Janis Joplin, najljepše su mi na svijetu, a vjerojatno nijedna ne bi prošla na izborima za mis", rekla je. Glazbenu scenu u Hrvatskoj baš i ne poznaje, no mlada rokerica rekla nam je da joj se sviđaju Majke i Hladno pivo. Nema omiljeni glazbeni žanr, jer se ne voli ograničavati. "Ma ne bih se ograničavala. Nisu mi žanrovi od životne važnosti. Ili mi je dobro ili nije", zaključila je Betty.

Izvođače koji će se predstaviti na ovogodišnjoj Dori možete poslušati ovdje.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije