Bijeli Masai - velika i istinita ljubavna priča

Piše:
petak, 7.7.2006. 10:05
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Bijeli Masai - velika i istinita ljubavna priča

AVANTURA koja je "Bijelu Masai" odvela na put kroz raj i pakao trajala je četiri godine. Hrabra i odlučna žena, gordi ratnik i velika ljubavna priča smješteni su u veličanstvenim afričkim krajolicima koji oduzimaju dah. Film redateljice Hermine Huntgeburth od jučer igra u hrvatskim kinima.

Film Bijeli Masai pripovijeda istinitu priču o mladoj ženi koja se zbog ljubavi svog života suprotstavlja bezbrojnim preprekama u jednoj čudnoj i stranoj zemlji.

Na kraju odmora provedenog u Keniji, Carola (Nina Hoss) upoznaje privlačnog Lemaliana (Jacky Ido), ratnika plemena Samburu. Fascinirana, Carola se preko ušiju zaljubi u njega i odluči iz temelja promijeniti život: bez razmišljanja otkaže svoj let i ostavi dečka (Janek Rieke) da se kući vrati sam. Carola ostane u Keniji i odluči potražiti Lemaliana.

Nakon teškog putovanja afričkom divljinom, Carola u Maralalu upozna Njemicu Elisabeth (Katja Flint) i njih se dvije sprijatelje. Tu Carola sretne i Lemaliana i pođe s njim u njegovo selo, Barsaloi, te odluči potpuno zaboraviti svoj stari život u Švicarskoj. S nevjerojatnim entuzijazmom Carola se suočava sa svim preprekama i izgrađuje svoj novi život u Africi.

Međutim, ono za što je mislila da je najveća ljubav njezina života pretvori se u patnju, pravi pothvat na granici između raja i pakla, koji će testirati same granice njezine izdržljivosti…

Film je snimljen prema istoimenom bestseleru Corinne Hofmann, na autentičnim lokacijama u Keniji, Hermine Huntgeburth (The Trio). Knjiga je prevedena na 16 jezika, a do danas je diljem svijeta prodana u više od 4 milijuna primjeraka.

Redateljica filma je Hermine Huntgeburth, scenaristica je Corinne Hofmann, a producent Günter Rohrbach.


Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije