Bik Mićko završio iza zatvorskih rešetaka

Piše:
četvrtak, 2.8.2007. 19:57
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U NOVOSADSKOM zatvoru boravi neobični stanovnik. Riječ je o biku imenom Mićko koji, zapravo, ništa loše nije učinio.

Nesretni je bik težak 1.5 tone nazočio obračunu svog vlasnika Hamdije Đurića sa susjedom Hasimom Hajdinijem zbog trave u novosadskom naselju Adice gdje inače žive, izvještava ''Kurir''.

Đurić je u pritvoru od 21. srpnja zato što je nožem ubo Hajdinija, a prije dva dana doveden mu je i bik jer se o njemu nema tko brinuti. Svojim boravkom u zatvoru Mićko se spasio od sigurnog odlaska u klaonicu, a iza rešetaka će ostati sve dok mu nadležni u gradskoj upravi ne pronađu trajni smještaj.

Od Mićka neće napraviti kobasice Za njegovu su se sudbinu pobrinuli zaštitari životinja koji su uspjeli dobiti dozvolu da se nesretni bik smjesti u farmu Okružnog zatvora.

"Bik je smješten u privrednoj jedinici zatvora u okviru koje je i farma.Dovezla ga je komunalna inspekcija po nalogu gradskih vlasti budući da životinja nije više mogla boraviti u drvarnici pokraj kuće pritvorenog Hamdije. Bez obzira na sve, ne namjeravamo životinju poslati u klaonicu", izjavila je Gordana Mitrović, načelnica općih poslova u novosadskom zatvoru.