Bismarck ponovno u Bundestagu

Piše:
petak, 22.4.2005. 02:39
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Potomak prvog njemačkog kancelara Otta von Bismarcka sljedećeg će mjeseca ući u njemački parlament kao član konzervativne oporbe, priopćeno je iz donjeg doma njemačkog parlamenta u četvrtak.

Carl-Eduard Graf von Bismarck je pra-praunuk "željeznog kancelara" koji je zagovarao njemačko nacionalno jedinstvo i poticao rast njemačke industrije u drugoj polovici 19. stoljeća.

Mlađi Bismarck će kao zastupnik oporbenih demokršćana (CDU) naslijediti Petera Harryja Carstensena koji postaje premijer savezne države Schleswig-Holstein. Von Bismarck, star 44 godine, bio je kandidat na izborima 2002. godine, no bio je prenisko na listi CDU-a da bi izravno dobio zastupničko mjesto.

Von Bismarck, bivši posrednik u trgovini dionicama, od 1993. godine upravlja obiteljskim imanjem u Sachsenwaldu, državi Schleswig-Holstein. To je imanje 1871. dano Ottu von Bismarcku u znak priznanja za utemeljenje ujedinjene njemačke države.

Ured Carla-Eduarda von Bismarcka nije želio dati komentar na pitanje želi li i on jednog dana postati kancelar. Posljednji Bismarck koji je sjedio u njemačkom parlamentu bio je Otto Fuerst von Bismarck koji je otišao u mirovinu 1965. godine.

(Hina) xakoz ydj

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije