Boca tekile prodana za rekordnih 225.000 dolara

Piše:
petak, 21.7.2006. 12:13
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

MOŽDA ste navikli tekilu pakiranu u običnoj staklenoj boci "trusiti" sa solju i limunom u jednom gutljaju i većim količinama, no kad za specijalnu bocu toga pića platite šestocifrenu svotu vjerojatno će vam više odgovarati da je otpijate u manjim gutljajima.

U četvrtak navečer u Meksiku je za 225.000 dolara prodana boca tekile iz limitiranog branda u platinastoj boci s pravim malim umjetničkim djelom umjesto etikete. Riječ je o boci iz limitirane serije od samo 66 boca tekile pod nazivom "Pasion Azteca" stare šest godina, meksičkog proizvođača Tequila Ley.925.

"Večeras pokušavamo ući u Guinnessovu knjigu rekorda prodajom najskuplje boce pića na svijetu", rekao je izvršni direktor proizvođača Tequila Ley .925, Fernando Altamirano. "Kad smo počeli proizvoditi ovu vrstu tekile, zamisao nam je bila napraviti najkvalitetniju i najskuplju bocu tekile na svijetu", rekao je za Reuters.

Za one plićeg džepa isti proizvođač nudi 999 boca istog pića pakiranog u posrebrene i pozlaćene boce pod cijeni od samo 25.000 dolara. Altamirani je odbio otkriti identitet kupca boce koja je stajala 225.000 dolara.

Do sada je tvrtka Tequila ley. 925 dobila više prestižnih nagrada za dizajn boca, a Altamirano je otkrio kako je sljedeći korak uprave dizajnirati i napraviti bocu koja će stajati milijun dolara, a bit će ukrašena inkrustacijom od dijamanata i platine te će se iduće godine ponuditi na aukciji u Sotheby'su.