Brooke Shields potomak je francuskog kralja Henryja IV.

Piše:
petak, 26.2.2010. 17:37
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Brooke Shields potomak je francuskog kralja Henryja IV.

Tekst: B.M.
Foto: JLP

LISA KUDROW producentica je američke verzije emisije "Who do you think you are?", a na ideju za stvaranje emisije došla je nakon što je prije četiri godine posjetila Irsku i pogledala je. Ideja emisije je tražiti zanimljivosti o precima poznatih i slavnih. Iako mnogi smatraju da se o njihovim precima ne može pronaći ništa zanimljivo, mnogi su se iznenadili.

Tako je ekipa emisije otkrila da je glumica Sarah Jessica Parker potomak vještice spaljene u Salemu. Njezin suprug Matthew Broderick otkrio je da je njegov djed dobio odlikovanje "Hrabro srce" za borbu u Drugom svjetskom ratu. Glumac se iznenadio jer je svog djeda uvijek doživljavao isključivo kao poštara Joea te nije ni slutio da je bio junak.

Najzanimljiviji nalaz ekipe zabavne emisije moglo bi biti podrijetlo glumice Brooke Shields. Saznala je da je ona direktni potomak francuskog kralja Henryja IV. On je s njezinom prabakom imao izvanbračno dijete. Glumica Lisa Kudrow i sama je potražila svoje pretke te saznala da je njezina prabaka ubijena u istočnoj Europi, zajedno s ostalim Židovima.