Catherine Zeta-Jones tužila francusku kozmetičku tvrtku

Piše:
petak, 26.9.2003. 11:27
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Catherine Zeta-Jones tužila francusku kozmetičku tvrtku VELŠKA glumica Catherine Zeta-Jones tuži francusku kozmetičku kuću koja je, prema glumičinim riječima, lagala da ona rabi njezine proizvode, doznaje se iz izvora na sudu u četvrtak.

Glumica traži 15 milijuna dolara odštete s kamatama od kuće Caudalie koja prodaje kozmetičke proizvode na bazi vina, priopćio je sud u Los Angelesu.

Prema glumičinoj tvrdnji, kozmetička je kuća na svojoj internetskoj stranici objavila da ona "kupuje čitav asortiman Caudalie za njegu kože", premda nikad nije rabila ni kremu ni losion i nije kuću ovlastila da rabi njezino ime.

Podignuta je i tužba protiv američke tvrtke Neiman-Marcus Group Inc. koja prodaje proizvode Caudalie i preko koje ih je glumica navodno kupila, kao i tvrtka za trgovinu luksuznim nekretninama sa sjedištem u Las Vegasu u kojemu je kupalište Caudalie.

Supruga Michaela Douglasa i dobitnica ovogodišnjeg Oscara za najbolju sporednu ulogu u "Chicagu" tužila je obje tvrtke da su reklamirale francusku marku putem prijepornih oglasa.