Đurđa Adlešič se na ovogodišnjem DFWZ baca u manekenske vode

Piše:
utorak, 8.6.2010. 09:43
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Đurđa Adlešič se na ovogodišnjem DFWZ baca u manekenske vode

Foto: Damjan Tadić/Cropix

NAŠA najpriznatija etno dizajnerica Mina Petra upravo se vratila iz Padove gdje se na glavnom trgu predstavila revijama etno kolekcije Licitarsko srce i kolekcije Tkanica koju ćemo vidjeti zadnjeg dana Dreft Fashion Weeka Zagreb. Ujedno je za operetu Okovani Galileo premijerno izvedenu, prvo u Firenci, a zatim prije par dana i u Zagrebu u Muzeju suvremene umjetnosti, odradila izvrsnu kostimografiju nadahnutu hrvatskom tradicijskom kulturom. Opereta putuje dalje kroz Europu, a Mina Petra sprema iznenađenje na DFWZ.

Koje će sve poznate osobe nositi reviju poznate dizajnerice, Mina još nije htjela otkriti, ali smo ipak saznali da je jedna od poznatih žena i potpredsjednica vlade gospođa Đurđa Adlešič.

Uz novu kolekciju, vidjet ćemo i u zadnje vrijeme vrlo često spominjanu - prvu hrvatsku poslovnu torbu Tkanica s motivima i aplikacijama tkanice, nastalu u suradnji s tkaljama grada Knina, najnagrađivaniji izvorni uporabni suvenir. Ranije uspješno predstavljena u Beču i Salzburgu, torba koju je nosila i izreklamirala premijerka Jadranka Kosor na sastanku s američkim predsjednikom Obamom, nakon hrvatske premijere na DFWZ-u, odlazi u London, Milano, New York i Toronto.